Pour 1
hamburger :
-
150 gr de Bœuf haché (5% MG)
-
1 Pain américain grand
-
3 tranches de Cheddar prédécoupé (carré
Président pour moi)
-
1 oignon
-
2 Pommes de terre moyennes
-
½ Tomate
-
3 Feuilles de laitue
-
Mayo
-
Ketchup
Préparation :
Hachez
les ¾ de l’oignon et mettez dans une poêle avec du beurre fondu et les patates
coupées en morceaux. Laissez cuire à feu doux pendant environ ½ heure et réservez.
Dans
un four à 140°, placez sur une feuille de papier alu les tranches de pain avec
une tranche de cheddar par pain et la troisième divisée en 2 et répartie. Sur
un pain disposez le quart d’oignon restant et 3 tranches de tomates sur l’autre.
Laissez fondre ¼ d’heure : il ne faut pas que le pain durcisse.
Réutilisez
la poêle des patates et sans rajoutez de graisse faites cuire la viande hachée
dont vous aurez préalablement formé un steak. Ajoutez au pain ; mettre 2 Cc
de mayonnaise dessus puis les feuilles de salade, une Cc de ketchup et l’autre
pain. Enfermez le sandwich dans l’alu et laissez au four 10 minutes. Servir
avec les patates chaudes et les sauces de votre choix.
English
version / Homemade hamburger “fresh and low fat”
Ingredients
(per unit) :
-
150
gr of beef burger (5 % greasy)
-
1
Hamburger bread
-
2
Sliced cheese (cheddar or gruyere)
-
An
onion
-
2
Potatoes
-
½
Tomato
-
3
leaves of salad
-
Mayonnaise
-
Ketchup
Instructions:
Chop an
onion, peel and slice up potatoes, brown both with 2 soup spoons of butter in a
big hollow grill pan for 30 minutes on middle heat, stirring often. Less greasy
than French fries (which are not French but Belgium actually, I never
understood why American always call it French fries, it’s like “French toast” I
do not understand…), cooked combining butter and onion give a good aroma to
potatoes. Preheat your oven at 280 F (140°C), place divided hamburger bread
with a slice of cheese each and the rest of onion on a first one and sliced
tomato on the other one. Leave bake approximately 10 minutes. While, reuse the
frying pan to grill beef burger. Do not add any grease to cook, if your pan is
enough heat it won’t to stick to the pan. Put beef on the hamburger bread, spread a teaspoon
of mayonnaise on it, add leaves of salad with a bit of ketchup on the top; then
put the second part the bread. Wrap this hamburger into a silver foil and put
back in the oven for 5 minutes. Serve with warmed potatoes.
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