lundi 28 janvier 2013

Tomates aux légumes grillés et son top de chèvre & viande rouge sauce moutarde


Pour 2 personnes : 

-          4 tomates grosses
-          1 poivron vert
-          Une dizaine de champignons de Paris
-          Persil plat
-          Herbes de Provence
-          2 steaks
-          Moutarde
-          ½ oignon
-          2 gousses d’ail
-          1 crottin de chèvre
-          5 cl de crème liquide (4% MG)



Préparation : 

Lavez les champignons ainsi que le poivron vert et découpez en morceaux fins. Dans une poêle, faites chauffer un peu d’huile d’olive et jetez-y l’oignon et l’ail hachés. Ajoutez assez rapidement le poivron et faites rissoler puis ajoutez les champignons et pour finir le persil plat coupé. La farce est prête.
A l’aide d’un couteau, découpez un cercle sur le dessus de la tomate : il faut l’enfoncer presque jusqu’au fond et de manière oblique. Ce que l’on retire de la tomate doit avoir une forme voisine du cône. Ensuite videz la tomate à l’aide d’une cuillère à café. Remplissez-la de farce et placez 2 tranches de crottin de chèvre au top. Mettez au four à 150° pendant ½ heure.
Servir avec une viande rouge. Sauce champi-moutardée comme là. Ou avec une sauce roquefort.




English version / Stuffed tomatoes with minced vegetables and a top of goat’s cheese 


Ingredients (for 2 pers):


-          4 Big tomatoes

-          1 Green pepper

-          10 White mushrooms (big one)

-          Parsley

-          Provence herbs

-          ½ Onion

-          2 Garlic cloves

-          1 Goat’s cheese


Instructions:


Mince mushrooms, green pepper, onion, garlic cloves and parsley. Heat a frying pan, brown onion and garlic in a trickle of olive oil. Add green peppers and bake 5 minutes. Add finally mushrooms and parsley. Season with salt and pepper, stuffing is done. Clean out your tomatoes: with a carving knife you will cut out the top of tomatoes (you should incline your knife to cut a pyramid form). Dig into each tomato using a tea spoon to remove all tomato pips. Fill tomatoes with your mix and place two slice of goat’s cheese on the top. Bake it for 30 minutes at 300 F (150°C). I served these with sirloin steaks cooked with a mustard sauce.


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