Ingrédients (2 pers) :
-
Riz basmati
-
Carotte râpée
-
Chou râpé
-
½ Courgette
-
1 gousse d’ail
-
Coriandre fraiche
-
2 Cs de sauce soja
Préparation :
Coupez la courgette en très
petits morceaux, hachez l’ail et la coriandre et râpez la carotte et le chou.
Personnellement je déteste râper donc j’ai acheté un cowless de choux et
carottes en sachet en vente dans tous les supermarchés.
Dans une poêle avec un filet d’huile
d’olive faites revenir les courgettes avec l’ail. A mi-cuisson rajoutez les
carottes et le chou râpé. Assaisonnez de sel et poivre et ajoutez la coriandre.
Ajoutez le riz avec un filet de sauce soja et bien mélanger.
Pour un maximum de parfum, il ne
faut pas lésiner sur la coriandre. J’ai servi ça avec ma recette de queues de Gambas sauce Saté crémeuse.
English version / Rice and
chopped vegetables (julienne) flavored with coriander
Ingredients
(for 2 per):
-
Basmati
rice
-
Carrot
-
Cabbage
-
Zucchini
-
1
Garlic clove
-
Fresh
coriander
-
2
Ts of soy sauce
Instructions:
Julienne
all vegetables by
using a carving knife to cut food into uniform pieces “sticks”. To be perfectly
honest, I just did it with my zucchini and used a grater to divide cabbage and
carrot because it’s quite annoying to julienne these. Anyway, just do it the
way you want from the moment vegetables are fine-cut it will be ok^^. Clean the
basmati rice: rinse it three times throwing dirty water gradually to rinse
again with clean one. Cook it and reserve for later. In a frying pan with a trickle
of olive oil, brown zucchini bits and minced garlic for 5 minutes then add grated
carrot and cabbage 5 minutes more. Season with salt and pepper and add minced
fresh coriander. Add basmati rice with two soup spoon of soy sauce and mix well.
Serve it with my king shrimps satay sauce recipe.
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