jeudi 7 février 2013

Riz et julienne de légumes parfum coriandre






Ingrédients (2 pers) :

-          Riz basmati
-          Carotte râpée
-          Chou râpé
-          ½ Courgette
-          1 gousse d’ail
-          Coriandre fraiche
-          2 Cs de sauce soja

Préparation :

Coupez la courgette en très petits morceaux, hachez l’ail et la coriandre et râpez la carotte et le chou. Personnellement je déteste râper donc j’ai acheté un cowless de choux et carottes en sachet en vente dans tous les supermarchés.
Dans une poêle avec un filet d’huile d’olive faites revenir les courgettes avec l’ail. A mi-cuisson rajoutez les carottes et le chou râpé. Assaisonnez de sel et poivre et ajoutez la coriandre. Ajoutez le riz avec un filet de sauce soja et bien mélanger.
Pour un maximum de parfum, il ne faut pas lésiner sur la coriandre. J’ai servi ça avec ma recette de queues de Gambas sauce Saté crémeuse.



English version / Rice and chopped vegetables (julienne) flavored with coriander 

Ingredients (for 2 per): 



-          Basmati rice

-          Carrot

-          Cabbage

-          Zucchini

-          1 Garlic clove

-          Fresh coriander

-          2 Ts of soy sauce


Instructions: 


Julienne all vegetables by using a carving knife to cut food into uniform pieces “sticks”. To be perfectly honest, I just did it with my zucchini and used a grater to divide cabbage and carrot because it’s quite annoying to julienne these. Anyway, just do it the way you want from the moment vegetables are fine-cut it will be ok^^. Clean the basmati rice: rinse it three times throwing dirty water gradually to rinse again with clean one. Cook it and reserve for later. In a frying pan with a trickle of olive oil, brown zucchini bits and minced garlic for 5 minutes then add grated carrot and cabbage 5 minutes more. Season with salt and pepper and add minced fresh coriander. Add basmati rice with two soup spoon of soy sauce and mix well. Serve it with my king shrimps satay sauce recipe.
 

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