Ingrédients
(pour 2 personnes) :
-
20 grosses crevettes
-
3 Tomates grappes
-
3 gousses d’ail
-
1 Échalote
-
1 Oignon
-
200 gr de coulis de tomate
-
½ Poivron rouge
-
5 Champignons de Paris
-
1 Cc de Curcuma
-
1 Cc de Coriandre
-
1 Cc de piment de Cayenne
-
1 Cc de Cerfeuil
-
Sel & Poivre vert
-
Riz basmati
Décortiquez
les crevettes nettoyez-les et réserver. Coupez le poivron et les champignons en fines lamelles et les
tomates grossièrement. Hachez l’oignon, l’ail et l’échalote. Dans une grande poêle
sur feu vif avec de l’huile d’olive, faites revenir l’oignon et l’échalote.
Ajoutez le poivron et les crevettes. Baissez sur feu moyen et ajoutez les
champignons et l’ail. Ajoutez les tomates et lorsqu’elles commencent à fondre
ajoutez le coulis avec un peu d’eau. Ajoutez les épices, assaisonnez et laissez
mijoter pendant une quinzaine de minutes. Servir avec du riz basmati.
ENGLISH VERSION /Shrimp Rougail (seafood cooked with spiced tomato sauce) mushrooms & red pepper
Ingredients (for 2) :
-
20 big shrimps
-
3 Tomatos
-
3 Garlic cloves
-
1 Shallot
-
1 Onion
-
200
gram of Tomatoes coulis (pure tomato sauce)
-
½
Red pepper
-
5
White mushrooms
-
1
Teaspoon of Turmeric
-
1
Ts of Coriander
-
1
Ts of red pimento powder (from Cayenne/Guyana for me)
-
1
Ts of Chervil
-
Salt
& Pepper (green and grinded for me)
-
Basmati
Rice
Instructions
:
Peel, clean
and reserve shrimps. Slice red peppers and white mushrooms and grossly tomatoes.
Mince garlic cloves, onion and shallot. Heat a big hollow grill pan with olive
oil, brown onion and shallot. Add red pepper slices and shrimps 5 minutes
before reduce the flame and add mushrooms and garlic. Let it for 3 minutes and
add tomatoes until it start to soften then tack on with tomato coulis and a
trickle of water. Season the dish with teaspoons of curcuma, pimento powder,
coriander, chervil, salt and pepper and cook over low heat, stirring often, for
15 minutes. Serve hot with basmati rice.
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