samedi 23 février 2013

Rougail de Crevettes pimenté, poivron et champignons





 Ingrédients (pour 2 personnes) : 

-          20 grosses crevettes
-          3 Tomates grappes
-          3 gousses d’ail
-          1 Échalote
-          1 Oignon
-          200 gr de coulis de tomate
-          ½ Poivron rouge
-          5 Champignons de Paris
-          1 Cc de Curcuma
-          1 Cc de Coriandre
-          1 Cc de piment de Cayenne
-          1 Cc de Cerfeuil
-          Sel & Poivre vert
-          Riz basmati

Préparation : 



Décortiquez les crevettes nettoyez-les et réserver. Coupez le poivron et  les champignons en fines lamelles et les tomates grossièrement. Hachez l’oignon, l’ail et l’échalote. Dans une grande poêle sur feu vif avec de l’huile d’olive, faites revenir l’oignon et l’échalote. Ajoutez le poivron et les crevettes. Baissez sur feu moyen et ajoutez les champignons et l’ail. Ajoutez les tomates et lorsqu’elles commencent à fondre ajoutez le coulis avec un peu d’eau. Ajoutez les épices, assaisonnez et laissez mijoter pendant une quinzaine de minutes. Servir avec du riz basmati.







ENGLISH VERSION /Shrimp Rougail (seafood cooked with spiced tomato sauce) mushrooms & red pepper


Ingredients (for 2) : 

-          20 big shrimps
-          3 Tomatos
-          3 Garlic cloves
-          1 Shallot
-          1 Onion
-          200 gram of Tomatoes coulis (pure tomato sauce)
-          ½ Red pepper
-          5 White mushrooms
-          1 Teaspoon of Turmeric
-          1 Ts of Coriander
-          1 Ts of red pimento powder (from Cayenne/Guyana for me)
-          1 Ts of Chervil
-          Salt & Pepper (green and grinded for me)
-          Basmati Rice

Instructions : 

Peel, clean and reserve shrimps. Slice red peppers and white mushrooms and grossly tomatoes. Mince garlic cloves, onion and shallot. Heat a big hollow grill pan with olive oil, brown onion and shallot. Add red pepper slices and shrimps 5 minutes before reduce the flame and add mushrooms and garlic. Let it for 3 minutes and add tomatoes until it start to soften then tack on with tomato coulis and a trickle of water. Season the dish with teaspoons of curcuma, pimento powder, coriander, chervil, salt and pepper and cook over low heat, stirring often, for 15 minutes. Serve hot with basmati rice. 


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