mardi 28 mai 2013

Bo Bun canard




Ingrédients (pour 2) : 

-          8 Aiguillettes de canard
-          4 poignées de vermicelles
-          4 Feuilles de salade
-          1 Carotte
-          2 Poignées de soja frais
-          Feuilles de menthe
-          2 Cs de cacahouètes pilées
-          2 Gousses d’ail
-          1 Piment vert
-          Citronnelle
-          Sauce soja

Préparation : 

Dans un bol, mélangez la sauce soja avec l’ail, le piment et la citronnelle hachés. Ajoutez les aiguillettes de canard et laissez mariner. Dans un récipient d’eau bouillante, plongez les vermicelles de riz quelques minutes puis égouttez. Râpez la carotte, coupez la salade en fine lamelle, lavez les pousses de soja. Dans une assiette, dressez : deux poignées de vermicelles, une poignée de carotte râpée, une poignée pousse de soja, une poignée de salade. Faites sauter les aiguillettes de canard au wok pendant 2 minutes et placez au top avec du jus de cuisson (ajoutez de la sauce soja si pas assez) répartissez les cacahouètes concassées: c’est prêt. 





ENGLISH VERSION / Bo bun of roasted duck


Ingredients (for 2 pers):


-          8 Aiguillettes of duck

-          4 handful of Vermicelli

-          4 leaves of Salad

-          1 Carrot

-          2 handful of Beansprout

-          2 SS of crushed Peanuts

-          Coriander

-          Mint

-          2 Garlic gloves

-          Lemongrass

-          1 red pimento

-          Soy sauce


Instructions:


The ideal is to prepare all ingredients and put it in separate containers. Cut salad in lashes, grate carrot, crush peanuts, wash coriander and mint. Plunge vermicelli in hot water and let boil some minutes before carrying water. Cut in little pieces and soak aiguillettes of duck with soy sauce, minced garlic, lemongrass and pimento for 1 hour. Cook it 2 minutes in a wok. In a plate put everything in order : a handful of vermicelli, a handful of beansprout, a handful of salad, a handful of carrot, mint, coriander, aiguillettes of duck, top with crushed peanuts and the re of marinade.
 

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