jeudi 10 avril 2014

Riz à l'Espagnol (Chorizo grillé, poivron et paprika)




Ingrédients (pour 4 pers) :



-          Riz complet (env. 400 gr)
-          6 petits Chorizo à cuire (boucherie)
-          1 Poivron rouge
-          1 Poivron jaune
-          2 Carottes
-          1 Oignon
-          1 Cs de Gingembre frais
-          2 gousses d’Ail
-          2 Cc de paprika
-          2 pincées de piment de Cayenne en poudre

Préparation :

Cuire le riz complet et placez dans un récipient. Saupoudrez d’une cuillère à café de paprika, une pincée de piment de Cayenne, sel, poivre, un filet d’huile d’olive et mélangez bien. Coupez les poivrons en lamelles fines et faites des tranches d’environ 2 cm. Hachez l’oignon et l’ail. Coupez la carotte en petits dés. Dans une grande poêle avec un filet d’huile d’olive faites griller les chorizos. Quand ils sont bien cuit retirez et coupez en tranches puis mélangez avec le riz. Récupérez la poêle et mettez les oignons et l’ail à brunir ainsi que les carottes. Avec le reste de cuisson des chorizos ça se colore bien. Ajoutez les poivrons et laissez cuire à feu doux environ 30 minutes. Assaisonnez d’une cuillère à café de paprika, une pincée de piment de Cayenne, sel, poivre et mélangez au riz.




ENGLISH VERSION / Spanish rice (grilled chorizos sausages, red pepper and paprika)


Ingredients (for 4 pers) :
-          Wholegrain rice (about 400 gr)
-          6 chorizos sausages (butcher’s)
-          1 Red pepper
-          1 Yellow pepper
-          2 Carrots
-          1 Onion
-          2 Garlic cloves
-          2 Coffee spoon of paprika
-          2 pinches of Cayenne pimento powder
-          1 Tablespoon of fresh Ginger
-          Olive oil
-          Salt & black pepper

Instructions :

Check instructions on rice packaging to cook it. When it’s done, put in a big bowl and add a coffee spoon of paprika, a pinch of Cayenne powder, salt, black pepper and a tiny trickle of olive oil then stir. In a big frying pan, pour a tablespoon of olive oil and grill chorizos sausages till their skins are dark. Then remove, cut in slices and add to rice. Reuse the pan for vegetables. Chop red and yellow peppers into slivers (2 cm) ; mince onion, garlic, carrots and fresh ginger. Pour a trickle of olive oil and add first onion, garlic, ginger and carrots. Let’s bake for 10 minutes and add red and yellow peppers. Cook it on low heat for about 20 minutes. Put the second coffee spoon of paprika and the pinch of Cayenne powder into vegatables pan’s then add to rice and chorizos and mix well. Season with salt and black pepper and serve it.
 

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